آرشیو مرداد ماه 1402

اطلاعات جامع و تخصصی درباره تصفیه فاضلاب بهداشتی

پکیج تصفیه فاضلاب بیمارستانی

۳ بازديد
تصفیه فاضلاب بیمارستانی در طبقه تصفیه فاضلاب بهداشتی انسانی قرار می گیرد. فاضلاب بیمارستانی از پرخطرترین فاضلاب های تولید شده در فضاهای بیمارستانی و درمانی می باشد که اگر وارد طبیعت شوند می توانند تاثیرات نامطلوب زیادی را داشته باشند. علاوه بر تولید بوی بد، این پساب ها مسائلی از قبیل جهش ژنتیکی در انسان و همچنین تغییرات جنسی در ماهی ها را موجب می شوند. به همین علت تصفیه فاضلاب در بخش های بیمارستانی اهمیت بسیاری داشته و محدودیت های زیادی برای ورود این پساب ها به طبیعت تعیین شده است.
۰ ۰

روش های تصفیه فاضلاب بهداشتی انسانی

۶ بازديد
برای تصفیه فاضلاب بهداشتی، از سه روش کلی می توان استفاده کرد. این سه روش عبارت است از:  
 
۱. تصفیه فیزیکی
روش تصفیه فیزیکی در تصفیه فاضلاب بهداشتی، جهت حذف مواد جامد شناور و معلق کوچک و بزرگ از فاضلاب به کار برده می‌شود. در این روش از تجهیزات و واحدهایی مانند آشغال‌گیر، دانه گیر، ته‌نشینی ثقلی، فیلتراسیون و … جهت حذف و تصفیه به صورت فیزیکی از طریق جداسازی مواد استفاده می‌شود.
 
۲. تصفیه شیمیایی
در تصفیه شیمیایی، مواد شیمیایی در تصفیه فاضلاب به کار گرفته می‌شود. مصرف مواد شیمیایی در طی فرایند تصفیه فاضلاب با اهداف متفاوتی می باشد. به عنوان مثال در بعضی موارد، موادی در فاضلاب وجود دارد که از طریق روش های فیزیکی مانند ته نشینی ثقلی، از جریان فاضلاب حذف نمی شود، در چنین شرایطی به وسیله تزریق مواد شیمیایی به فاضلاب و ایجاد لخته و منعقد شدن مواد، امکان ته نشین شدن آن ها به وجود می آید. همچنین مواد شیمیایی مانند هیپوکلریت کلسیم، جهت گندزدایی و ضدعفونی کردن فاضلاب، به کار گرفته می شود.
 
۳. تصفیه بیولوژیکی
تصفیه بیولوژیکی فاضلاب، یکی از روش‌های بسیار مهم و کاربردی در تصفیه فاضلاب بهداشتی، می باشد. در این روش، باکتری های هوازی و بی هوازی با تغذیه از مواد آلی موجود در فاضلاب، اقدام به تجزیه و حذف آن ها می‌کنند. روش بیولوژیکی خود انواع روش های هوازی و روش های بی هوازی را شامل می شود که آن ها نیز به انواع متفاوتی طبقه بندی می‌شوند. به طور کلی اساس عملکرد روش بیولوژیکی بر پایه فعالیت میکروارگانیسم ها می باشد.
اغلب در تصفیه فاضلاب بهداشتی انسانی، فرایندهای هوازی به کار گرفته می‌شود. در روش های زیر، بر اساس فعالیت باکتری های هوازی عمل تجزیه و تصفیه بیولوژیکی فاضلاب انجام می‌شود.
فرایند لجن فعال با بستر رشد متحرک (MBBR)
فرایند لجن فعال متعارف (CAS)
فرایند لجن فعال با بستر رشد ثابت (IFAS)
فرایند دیسک‌های بیولوژیکی چرخان (RBC)
فرایند لجن فعال با هوادهی گسترده (EAAS)
فرایند راکتور ناپیوسته متوالی (SBR) و …
  باکتری‌های بی‌هوازی که در غیاب اکسیژن، مواد آلی را تجزیه می کنند، در تصفیه فاضلاب‌های صنعتی به کار برده می‌شوند. از جمله فرایندهای بی‌هوازی تصفیه فاضلاب می‌توان  فرایندهای UASB ، ABR ، UAFB را نام برد.
۰ ۰

پکیج تصفیه فاضلاب بهداشتی

۴ بازديد
پکیج تصفیه فاضلاب بهداشتی از پرکاربردترین پکیج ها می باشد که برای بسیاری از مکانها به کار می رود. پکیج تصفیه فاضلاب بهداشتی مانند یک سیستم کامل فعالیت می کند زیرا همه جزئیاتی که در فرآیند اصلی تصفیه فاضلاب سهیم هستند را  یک پکیج در بر می گیرد.

کاربرد این واحدهای پیش ساخته به عنوان روشی اقتصادی و مطمئن در تصفیه فاضلاب جوامع کوچک و رفع مشکلات زیست محیطی واحدهای آلاینده شهری و صنعتی توصیه می‌شود.
۰ ۰

تصفیه فاضلاب بهداشتی

۲ بازديد
تصفیه فاضلاب بهداشتی | میزان فاضلاب امروزه به قدری افزایش یافته که تصفیه فاضلاب بسیار ضروری می باشد و اهمیت زیادی یافته است. با تصفیه فاضلاب بهداشتی و بازچرخانی آب به چرخه مصرف، کمک شایانی به مشکل کمبود آب خواهیم کرد.

فاضلاب بهداشتی یا فاضلاب انسانی، توسط عواملی همچون حمام، شستشو، استفاده از توالت، آشپزی یا رواناب تشکیل می شود. محتوای فاضلاب شامل ۹۹/۹ درصد آب و حدود ۰/۱ درصد ناخالصی و آلاینده‌های مختلف است. هدف از تصفیه فاضلاب انسانی یا تصفیه فاضلاب بهداشتی، کاهش آلاینده ها به مقادیر قابل قبول است تا آب برای دفع مجدد به محیط زیست ایمن باشد. 

آلاینده‌های موجود در فاضلاب شامل مواد شناور، مواد مغذی، فلزات سنگین، انواع شوینده و جامدات محلول و نیز مواد آلی تجزیه پذیر بیولوژیکی و مواد آلی غیر قابل ‌تجزیه بیولوژیکی هستند. این مواد برای محیط‌ زیست بسیار مضر هستند و به این علت تخلیه مستقیم فاضلاب ها به محیط‌ زیست قبل از تصفیه آن ها می‌تواند صدمه های جبران ناپذیری را به طبیعت وارد نماید که با توجه به این مشکل، باید فاضلاب های بهداشتی – انسانی و سایر فاضلاب ها قبل از ورود به طبیعت تصفیه شوند. درجه تصفیه آن ها به نوع آلاینده ها و غلظت آن ها وابسته است.

تفکیک فاضلاب های بهداشتی، به آب خاکستری (greywater) و آب سیاه (blackwater) در کشورهای پیشرفته متداول شده است. آب خاکستری آبی است که از فعالیتهای روزمره خانگی مانند لباسشویی، ظرفشویی و استحمام به وجود می آید. آب سیاه از توالت و سرویس بهداشتی  به وجود می آید و شامل مواد زائد انسانی است.
۰ ۰